Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Εταιρίες Τεχνοβλαστοί & Οργανισμοί > Research and Development of Carbon Nanotubes S.A. (Nanothinx S.A.)
youarehere2
 

Nanothinx S.A. - Research and Development of Carbon Nanotubes S.A.

website: http://www.nanothinx.com/


Research and Development of Carbon Nanotubes S.A. (Nanothinx S.A.)Η Nanothinx ιδρύθηκε το 2005 από ερευνητές του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και επικεντρώνεται στη μαζική παραγωγή νανοσωλήνων άνθρακα υψηλής καθαρότητας και χαμηλού κόστους, καθώς και σε μερικές εφαρμογές αυτών. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από την εταιρεία πηγάζει από τις ερευνητικές δραστηριότητες του εκλιπόντος Δρ. Σ. Σωτήρχου, ο οποίος επινόησε μια καινοτόμα καταλυτική διεργασία για μαζική παραγωγή νανοσωλήνων άνθρακα με απόδοση πολύ υψηλότερη από κάθε άλλη ανταγωνιστική μέθοδο. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέας διεργασίας είναι ότι χρησιμοποιεί ως καταλύτη της ένα παραπροϊόν-απόβλητο της βιομηχανίας νικελίου και κραμάτων νικελίου.


 
Αποστολή και στόχοι
Οι δραστηριότητες της Nanothinx επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μεθόδων για την χαμηλού κόστους παραγωγή νανοσωλήνων άνθρακα σε μεγάλη κλίμακα. Οι μέθοδοι παραγωγής που εφαρμόζονται από την Nanothinx βασίζονται στη σύνθεση νανοσωλήνων άνθρακα με καταλυτική χημική απόθεση από ατμό (CCVD ή CVD) διαφόρων πηγών άνθρακα σε υποστρώματα μεταλλικών οξειδίων. Διεξάγεται, επίσης, έρευνα στην ανάπτυξη μεθόδων για την παραγωγή νανοδομημένων υλικών, στα οποία οι νανοσωλήνες είναι ένα από τα κύρια συστατικά τους, όπως στην περίπτωση σύνθετων υλικών. Για την επίτευξη των στόχων της η Nanothinx ακολουθεί μια ενεργό πολιτική μάρκετινγκ για την διάθεση των προϊόντων της είτε απευθείας σε πελάτες - όπως εταιρείες παραγωγής προϊόντων με ενσωματωμένους νανοσωλήνες - είτε μέσω εξειδικευμένων καταλόγων χημικών προϊόντων, και συνάπτει στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών με ενσωματωμένους νανοσωλήνες.
 
Υπηρεσίες/Προϊόντα
Η Nanothinx είναι σε θέση να προμηθεύσει υποψήφιους πελάτες με υψηλής ποιότητας και υψηλής καθαρότητας πολυφλοιϊκούς νανοσωλήνες άνθρακα σε ανταγωνιστικές τιμές και σε ποσότητες που κυμαίνονται από μικρο-γραμμάρια σε εκατοντάδες κιλά. Μονοφλοιϊκοί νανοσωλήνες υψηλής καθαρότητας, επίσης, παρέχονται σε μικρές ποσότητες για ερευνητικούς σκοπούς. Επιπρόσθετα, η Nanothinx προσφέρει υπηρεσίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη ρύθμιση διεργασιών (process engineering) συστημάτων στα οποία χρησιμοποιούνται νανοσωλήνες άνθρακα.
 
 
 
Επικοινωνία

Καλλιόπη Λεγάκη

Οδός Σταδίου
Πλατάνι, Ρίο Αχαΐας
26504 Πάτρα

Τηλ: 2610 965 202, 2610 965 208
Fax: 2610 965 223
e-mail: info@nanothinx.com

 
   

 

 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
ΕΣΠΑpassepartout
passepartout© Copyright ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English


Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα