Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Νέα-Εκδηλώσεις > 2006
youarehere2
 

2006


4o Διεθνές Εργαστήριο στη Θερμοδυναμική Συστημάτων εκτός Ισορροπίας και Πολύπλοκων Υγρών

IWNET 2006

 

3o Ευρωπαϊκό Ετήσιο Συνέδριο Ρεολογίας

AERC 2006

 

9o Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης, Λευκάδα, 6-7 Οκτωβρίου 2006

Η Ελληνική Καταλυτική Εταιρία (ΕΚΕ) διοργάνωσε το 9ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης στο νησί της Λευκάδας (ξενοδοχείο Ionian Blue) στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2006.

Την οργάνωση του Συμποσίου ανέλαβε το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και το Πανεπιστήμιο Πατρών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καταλυτικής Εταιρίας. Πρόεδρος του 9ου Πανελληνίου Συμποσίου Κατάλυσης ήταν ο Δρ. Θεόφιλος Ιωαννίδης (Ερευνητής ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ).

Κύριος σκοπός του Συμποσίου ήταν η καταγραφή και ανάλυση της πρόσφατης έρευνας, που διεξάγεται στον Ελλαδικό χώρο στον τομέα της Κατάλυσης γενικά.

Το Συμπόσιο περιλάμβανε προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της Κατάλυσης, καθώς και επιλεγμένες παρουσιάσεις πρωτότυπων αποτελεσμάτων από τους συμμετέχοντες σε μορφή προφορική ή poster.

 

Scattering Theory and Related Problems Symposium, Πάτρα, 1-2 Σεπτεμβρίου 2006

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων του καθηγητή Γεωργίου Δάσιου, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργάνωσε συμπόσιο με τίτλο "Scattering Theory and Related Problems", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου 2006, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η επιστημονική συνεισφορά του Γ. Δάσιου στο πεδίο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, και ειδικότερα στην περιοχή της Μαθηματικής Θεωρίας Σκέδασης, χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και αποτελεί πόλο έλξης, αφετηρία και σημείο αναφοράς για πολλούς ερευνητές ανά τον κόσμο. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό του έργο χαρακτηρίζεται από την άοκνη και χαρισματική μετάδοση της γνώσης πληθώρας επιστημονικών αντικειμένων σε εκατοντάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συμπόσιο πατήστε εδώ.

 

3ο Θερινό Σχολείο στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες στη Βιοϊατρική Τεχνολογία

Το 3o Θερινό Σχολείο στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες, διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και παραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2-7 Ιουλίου 2006 στην Πάτρα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο τους με εξέχοντα επιτεύγματα στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης. Η παρακολούθηση του συνεδρίου ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα τόσο για φοιτητές όσο και για ερευνητές, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα θέματα, που είναι πρώτης προτεραιότητας στην έρευνα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες στη Βιοϊατρική.

 

3ος Διαγωνισμός Σχολικών Βραβείων ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

Το Σάββατο, 15 Απριλίου 2006, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Διαγωνισμός Σχολικών Βραβείων του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με την παρουσίαση των μαθητικών εργασιών και την απονομή βραβείων στις καλύτερες Επιστημονικές & Τεχνολογικές Εργασίες. Οι εργασίες εκπονήθηκαν από μαθητές Λυκείων & ΤΕΕ της Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ.

 

 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
ΕΣΠΑpassepartout
passepartout© Copyright ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English


Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα