Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Νέα-Εκδηλώσεις > 2005
youarehere2
 

2005


Νέο Συνεργαζόμενο Μέλος ΙΤΕ / ΙΕΧΜΗ

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2005, ενέκριναν ομόφωνα την εκλογή του κ. Διονυσίου Βλάχου, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Delaware, ως συνεργαζόμενο μέλος του ITE/ΙΕΧΜΗ.

 

Global 100 Eco-Tech Awards

Ο Δρ. Θεόφιλος Ιωαννίδης, κύριος ερευνητής του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ κέρδισε ένα από τα βραβεία του διαγωνισμού Global 100 Eco-Tech Awards για την τεχνολογία: Transparent Thermal Insulation.

Τα βραβεία Global 100 Eco-Tech Awards τελούν υπό την αιγίδα του Japan Association for the 2005 World Exposition, καθώς επίσης και της εταιρίας Nihon Keizai Shimbun, Inc.

Συνολικά, 100 τεχνολογίες επελέγησαν από την επιτροπή του διαγωνισμού ανάμεσα σε 236 υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από διάφορες χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Η τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου 2005, στην πόλη Nagoya, Ιαπωνία.

Εφημερίδα "Η Γνώμη" 20.09.2005

 

Βραβείο Στρατής Σωτήρχος

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ προκηρύσσει το “Βραβείο Στρατής Σωτήρχος” για να τιμήσει τον Συνεργάτη του, Καθηγητή Στρατή Σωτήρχο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τραγικό ατύχημα στις Βρυξέλλες την 13η Ιουνίου 2004

Το Βραβείο θα απονέμεται κάθε δεύτερο έτος σε έναν ερευνητή από οιαδήποτε χώρα, ο οποίος (ή η οποία) θα έχει διακριθεί παγκοσμίως για πρωτότυπα και σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα στην ευρύτερη περιοχή της Χημικής Μηχανικής. Η επιλογή θα γίνεται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Θα δίνεται κάποια προτίμηση σε άτομα νεώτερα των 40 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής

Το 5ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα από 26 έως και 28 Μαίου 2005. Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της έρευνας που διεξάγεται στη χώρα μας από τα πανεπιστήμια, τους δημόσιους οργανισμούς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Χημική Μηχανική, η παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων των Ελλήνων Χημικών Μηχανικών του εξωτερικού, η παρουσίαση και συζήτηση επί των προγραμμάτων σπουδών & των θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, και τέλος, η συζήτηση επί της μελλοντικής εξέλιξης της Χημικής Μηχανικής και οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων.

Συνδιοργανωτές: Τμήματα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ, ΕΜΠ, ΠΠ, ΠΣΧΜ, ΕΚΕΤΑ/ΙΤΧΗΔ, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, ΤΕΕ

 

2ος Διαγωνισμός Σχολικών Βραβείων ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2005 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Διαγωνισμός Σχολικών Βραβείων του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με την παρουσίαση των μαθητικών εργασιών και την απονομή βραβείων στις καλύτερες Επιστημονικές & Τεχνολογικές Συνθετικές Εργασίες-Κατασκευές. Οι εργασίες εκπονήθηκαν από μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων & ΤΕΕ της Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.iceht.forth.gr/sxolikovraveio/2005/

 

Σεμινάρια στο πλαίσιο των έργων ΠΕΝΕΔ 2001
ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Πάτρα, 10/01/2005-20/02/2005

Στο πλαίσιο των έργων ΠΕΝΕΔ 2001 θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) σειρά σεμιναρίων, στο διάστημα από 10 Ιανουαρίου 2005 έως 20 Φεβρουαρίου 2005. Τα θέματα των σεμιναρίων αφορούν στην ερευνητική μεθοδολογία, στην διοίκηση της έρευνας και της καινοτομίας, στην αποτίμηση της τεχνολογίας, την εκμετάλλευση της Ε&Τ γνώσης και ενσωμάτωσής της στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

 

 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
ΕΣΠΑpassepartout
passepartout© Copyright ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English


Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα