Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Νέα-Eκδηλώσεις
youarehere2
 

Νέα-Eκδηλώσεις

Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται Νέα και Εκδηλώσεις του τρέχοντος έτους που σχετίζονται με δραστηριότητες στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, καθώς και Νέα και Εκδηλώσεις προηγουμένων ετών (στο κάτω μέρος της σελίδας) ταξινομημένα ανά έτος. Σε άλλες ενότητες υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με Διακρίσεις και Βραβεία και Ερευνητικά Επιτεύγματα μελών και ερευνητικών ομάδων του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.


 

Σεμινάριο για την ασφάλεια και υγιεινή στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 24/01/2019

Ασφάλεια και ΥγιεινήΣτο πλαίσιο της ενημέρωσης των μεταπτυχιακών φοιτητών, μεταδιδακτόρων, σμΔΕΠ, Ερευνητών και λοιπών εργαζομένων και συνεργατών στους εργαστηριακούς χώρους του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, διεξήχθη την Πέμπτη 24η Ιανουαρίου 2019, στις 12.30, στην αίθουσα σεμιναρίων του Ινστιτούτου, σεμινάριο με θέμα «Κίνδυνοι και ασφάλεια σε χημικά εργαστήρια». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και σμΔΕΠ του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, κ. Παύλο Κλεπετσάνη ο οποίος είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΠ και της Ομάδας Εργασίας "Ασφάλεια και Υγιεινή" του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.

Στην παρουσίαση αναλύθηκαν οι σημαντικότεροι κίνδυνοι σε ένα χημικό εργαστήριο οι οποίοι προέρχονται από χημικές ενώσεις, ακτινοβολίες, βιολογικούς παράγοντες και φιάλες αερίων υπό πίεση, τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνονται καθώς και η αντιμετώπιση ατυχημάτων.

 

Παρουσίαση MITEF Greece Startup Competition, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 22/01/2019

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού MIT Enterprise Forum (MITEF) Greece 2019 Startup Competition στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας σχετικά με το διαγωνισμό, ο οποίος στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο του MITEF Greece, κ. Βασίλειο Παπακωνσταντίνου σχετικά με το φετινό διαγωνισμό και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης. Στη συνέχεια ο κος Ανδρέας Ανδρουτσέλης-Θεοτόκης, της εταιρείας Innate Repair, 2ος νικητής του περσινού διαγωνισμού, μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχής του και τη σημασία του διαγωνισμού.

MITEF MITEF

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Μαρία Κλάπα, Κύρια Ερευνήτρια του ΙΕΧΜΗ και ιδρυτικό μέλος του MIT Enterprise Forum Greece.

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 - ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

To ITE/IEXMH έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κ. Νεκτάριου Ταβερναράκη και των μελών και φίλων του Ινστιτούτου, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ΙΕΧΜΗ, στις 13:00. Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν ο μεταπτυχιακός υπότροφος Μιχάλης Σταύρου και ο τεχνικός Δημήτρης Τσεκούρας.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 - ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 - ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
Πριν την κοπή της πίτας, ο Διευθυντής του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ κ. Βασίλειος Μπουργανός παρουσίασε στους ερευνητές, συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό έναν απολογισμό με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ινστιτούτο, με αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα χρονιά.

 

Κατάθεση αίτησης διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Ερευνητές του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Δρ. Ι. Παρθένιος, Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας και Καθ. Κ. Παπαγγελής, Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ) σε συνεργασία με την εταιρία BIC Violex A.E., θυγατρική της BIC (www.bicworld.com), ανέπτυξαν μια νέα λειτουργική επίστρωση που αποτελείται από "PTFE" με εγκλείσματα γραφενίου. Η επίστρωση αυτή χαρακτηρίζεται από δραστικά βελτιωμένη λιπαντική ικανότητα. Η νέα λειτουργική επίστρωση εφαρμοζόμενη στις ξυριστικές λεπίδες της BIC θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραγωγή ενός σημαντικά βελτιωμένου προϊόντος. Η αίτηση ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ και αποτελεί τον καρπό επιτυχημένης βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ βιομηχανίας και ερευνητικού φορέα της χώρας μας.

 

Προκήρυξη Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην B. Ξανθόπουλου και Στ. Πνευματικού

Το IΔPYMA TEXNOΛOΓIAΣ KAI EPEYNAΣ προκηρύσσει, για εικοστή όγδοη φορά φέτος, το Bραβείο Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού για Eξαίρετη Πανεπιστημιακή Διδασκαλία. Tο βραβείο είναι ετήσιο  εις  μνήμην  του  Bασίλη  Ξανθόπουλου  και  του  Στέφανου  Πνευματικού,  καθηγητών  του  Πανεπιστημίου Kρήτης και μελών του ITE, που δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Nοεμβρίου 1990 στο  Hράκλειο,  τη  στιγμή  που  επιτελούσαν  από  κοινού  το  διδακτικό  λειτούργημα.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του Βραβείου.

 

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στο 7o Forum Ενέργειας, Πάτρα, 16-17/03/2018

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ συμμετείχε στην εκδήλωση 7o Forum Ενέργειας, που διοργανώθηκε από τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Αστήρ, 16-17 Μαρτίου 2018 με ομιλία του Δρ. Στέλιου Νεοφυτίδη σε θέματα ενέργειας, στη δίωρη συνεδρίαση που διοργανώθηκε από το ΤΕΕ και τον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου, 10:00-12:00, στην Αίθουσα ΙΙ και είχε ως θέμα: «Μεθοδολογίες εξοικονόμησης Ενέργειας ως αναγκαία αναπτυξιακή επιλογή».

 

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στις 6 Φεβρουαρίου 2018

O Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Κώστας Φωτάκης, μαζί με στελέχη του Υπουργείου, επισκέφθηκε τους χώρους του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, 5-6 Φεβρουαρίου και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο Υπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο στις 5/2/18 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη διεθνή εμβέλεια και απήχηση των δραστηριοτήτων και επιδόσεων του Ινστιτούτου.

Επίσκεψη καθ. ΦωτάκηΚατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ινστιτούτο την 6/2/18, ο κος Φωτάκης ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και στη συνέχεια παρακολούθησε από τον Διευθυντή του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Β. Μπουργανό, την παρουσίαση των επιτευγμάτων του ΙΕΧΜΗ, του σχεδιασμού του για το μέλλον και των κυριότερων θεμάτων που το απασχολούν. Ο Υπουργός με τη σειρά του αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο, καθώς και στις επιμέρους δράσεις και τα καινοτόμα προγράμματα που έχει προκηρύξει το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

 

Προηγούμενα νέα

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 |

 

 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
W3CHostmasterpassepartout
passepartout© Copyright ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English


Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα