Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Νέα
youarehere2
 

Νέα


Συνεδριακή εκδήλωση ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με τίτλο:
«Νέες Τεχνολογίες στην Αγροδιατροφή: Ποιότητα και Πιστοποίηση»,
Forum ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2016, Ξενοδοχείο Αστήρ, Πάτρα, 12/11/2016

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ διοργάνωσε με επιτυχία μια ωριαία συνεδριακή εκδήλωση στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου-έκθεσης Forum ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Αστήρ το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Η συνεδριακή εκδήλωση του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με τίτλο: «Νέες Τεχνολογίες στην Αγροδιατροφή: Ποιότητα και Πιστοποίηση» έλαβε χώρα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12:00 στην Αίθουσα ΙΙ (Πρόσκληση, Δελτίο Τύπου).

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των τριών Πεδίων Έρευνας και Ανάπτυξης του Ινστιτούτου, καθώς και των τεχνοβλαστών του, προβάλλοντας τα πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα των Ερευνητών και τη συμβολή του Ινστιτούτου στην περιφερειακή ανάπτυξη.


Παρουσίαση MITEF Greece Startup Competition, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 09/12/2015

Το MIT Enterprise Forum Greece σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Πάτρα διοργάνωσαν ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΕΧΜΗ). Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και ερευνητών, σχετικά με το νέο διαγωνισμό.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρίνα Χατσόπουλος, Angel Investor & Entrepreneur, η οποία ανέλυσε τα σημαντικότερα σημεία (Α-Ω), για το πώς μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό και να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.

 

Συνεδριακή εκδήλωση ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με τίτλο:
«Καινοτόμα Κλωστοϋφαντουργικά Υλικά και Προϊόντα»,
Forum ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015, Ξενοδοχείο Αστήρ, 21/11/2015

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ διοργάνωσε με επιτυχία μια ωριαία συνεδριακή εκδήλωση στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου-έκθεσης Forum ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Αστήρ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

Η συνεδριακή εκδήλωση του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με τίτλο: «Καινοτόμα Κλωστοϋφαντουργικά Υλικά και Προϊόντα» έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12:00 στην Αίθουσα ΙΙ (Ατζέντα της εκδήλωσης, Πρόσκληση, Δελτίο Τύπου, Αρθρο εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων»).

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των τριών Πεδίων Έρευνας και Ανάπτυξης του Ινστιτούτου, καθώς και των τεχνοβλαστών του, προβάλλοντας τα πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα των Ερευνητών και τη συμβολή του Ινστιτούτου στην περιφερειακή ανάπτυξη.


Στρατηγικά Σεμινάρια ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ: "Νανο-σωματιδιακά Συστήματα και Εφαρμογές στην Αποκατάσταση Εδαφών και Υδάτινων Πόρων", ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 30/10/2015

Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) διοργάνωσε μία σειρά στρατηγικών σεμιναρίων τα οποία απευθύνονταν σε Μεταπτυχιακούς Σπουδαστές και Μεταδιδακτορικούς Ερευνητές. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στις 30 Οκτωβρίου 2015 μεταξύ 9:15-15:30 μμ, στην αίθουσα σεμιναρίων του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Οδός Σταδίου, Πλατάνι) και είχαν ως θέμα "Νανο-σωματιδιακά Συστήματα και Εφαρμογές στην Αποκατάσταση Εδαφών και Υδάτινων Πόρων".

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού έργου "Αριστοποίηση των Ιδιοτήτων Νανορευστών για την Αποδοτική Επιτόπια Απορρύπανση Εδαφών". Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ-ΓΓΕΤ. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

Ημερίδα με τίτλο "Θεωρητική και Πειραματική Μελέτη της Ελεγχόμενης Καταβύθισης Ανόργανων Υλικών σε Κοκκώδη Υλικά και σε Πορώδη Υλικά", ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 29/10/2015

Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) διοργάνωσε ημερίδα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα σεμιναρίων του Ινστιτούτου, με θέμα "Θεωρητική και Πειραματική Μελέτη της Ελεγχόμενης Καταβύθισης Ανόργανων Υλικών σε Κοκκώδη Υλικά και σε Πορώδη Υλικά".

Η Ημερίδα ήταν ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου "Θεωρητική και Πειραματική Μελέτη της Ελεγχόμενης Καταβύθισης Ανόργανων Αλάτων σε Κοκκώδη και Σταθεροποιημένα Πορώδη Υλικά" (Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ-ΓΓΕΤ). Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Το αντικείμενο του Έργου, η ερευνητική ομάδα, οι ομιλητές και τα θέματα που αναπτύχθηκαν περιέχονται στο Πρόγραμμα της Ημερίδας.

 

Επίσκεψη Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 21/05/2015

Cretu1H Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu, επικεφαλής αντιπροσωπείας, επισκέφτηκε την Πέμπτη 21/05/2015 το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας καθ. Θωμά Μαλούτα. Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αντιπεριφερειάρχες, ο Διευθυντής και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου κ.ά.

Cretu2Ο Διευθυντής του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ Δρ. Β. Μπουργανός έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου στους τομείς έρευνας που περιλαμβάνουν τη νανοτεχνολογία, τα προηγμένα υλικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, τις βιοεπιστήμες και τη βιοτεχνολογία. Επίσης παρουσίασε τα καινοτομικά προϊόντα του ΙΕΧΜΗ και τις εταιρείες τεχνοβλαστούς, οι οποίες έχουν προέλθει από δραστηριότητες των ερευνητών του Ινστιτούτου.

Cretu3Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Creţu συνεχάρη τη διεύθυνση του ιδρύματος για το έργο που επιτελείται στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, τονίζοντας ότι συμβάλλει στην διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας της χώρας. Παράλληλα, εξήγγειλε ότι η πολιτική της Ε.Ε. και στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα στοχεύει στην διάθεση επιπλέον πόρων για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.

Στην επίσκεψη αυτή αναφέρθηκε εκτενώς ο τοπικός τύπος.

 

Διεθνές Βραβείο Χημικής Μηχανικής ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ 2015

Tο Βραβείο «Στρατής Σωτήρχος», που προκηρύσσεται κάθε δύο χρόνια από το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, απονέμεται φέτος στον Δρ. Ali Khademhosseini, Καθηγητή στο Harvard Medical School, στο Harvard-MIT Division of Health Sciences and Technology και στο Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering, HΠΑ. Ο Δρ. Khademhosseini θα παραλάβει το βραβείο σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του 10ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και θα παρουσιάσει διάλεξη με τίτλο «Nano- and Microfabricated Hydrogels for Regenerative Engineering».

Ο Δρ. Ali Khademhosseini έλαβε το δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού και το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master’s) από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά και τον διδακτορικό του τίτλο από το Τμήμα Εμβιομηχανικής του MIT, ΗΠΑ. H έρευνά του έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα στην επιστήμη και μηχανική υλικών, τη νανοτεχνολογία και την ιατρική, που αναμένεται να συμβάλλουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών και στην αναγεννητική ιατρική. Έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 350 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, 50 κεφάλαια βιβλίων και 20 αιτήσεις για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η έρευνά του έχει πάρει πάνω από 17500 αναφορές με h index 68. Έχει βραβευτεί με ένα σύνολο αμερικανικών και διεθνών βραβείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικά βραβεία για νέους ερευνητές από τρεις επιστημονικές εταιρείες μηχανικών στις ΗΠΑ: των ηλεκτρολόγων μηχανικών (IEEE Engineering in Medicine and Biology Society (EMBS) award and IEEE Nanotechnology award), των χημικών μηχανικών (Colburn award and Nanoscale Science and Engineering Forum (NSEF) Young Investigator Award from the American Institute of Chemical Engineers) και των μηχανολόγων μηχανικών (Y.C. Fung award from the American Society of Mechanical Engineers). Το 2014 εκλεχτηκε τακτικό μέλος (Fellow) της Αμερικανικής Εταιρείας για την Προώθηση της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science (AAAS).

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ δημιούργησε το «Βραβείο Στρατής Σωτήρχος» με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους διαπρεπέστερους ερευνητές του, του Καθηγητή Στρατή Σωτήρχου, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου. Το «Βραβείο Στρατής Σωτήρχος» απονέμεται κάθε δεύτερο χρόνο από επιτροπή διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων σε έναν επιστήμονα νεώτερο των 40 ετών, ο οποίος έχει διακριθεί διεθνώς για πρωτότυπα και σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα στις επιστήμες της Χημικής Μηχανικής.

Με το Βραβείο έχουν τιμηθεί έως σήμερα οι:
2005: Professor Michalis Tsapatsis, University of Minnesota, USA
2007: Professor Costas Maranas, The Pennsylvania State University, USA
2009: Associate Professor Patrick S. Doyle, Massachusetts Institute of Technology, USA
2011: Associate Professor Yiannis N. Kaznessis, University of Minnesota, USA
2013: Professor Michael S. Strano, Massachusetts Institute of Technology, USA

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.iceht.forth.gr/svslectureship/svslectureship-gr.html.

 

Παρουσίαση MITEF Greece Startup Competition, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 16/12/2014

Το MIT Enterprise Forum Greece σε συνεργασία με το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ διοργάνωσαν ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων ΙΕΧΜΗ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και ερευνητών, σχετικά με το νέο διαγωνισμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.

 

Ημερίδα με τίτλο "Καινοτόμες Τεχνολογίες Επιτόπιας Απορρύπανσης Εδαφών και Ταμιευτήρων Υπογείων Υδάτων: Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές", ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 12/12/2014

Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) διοργάνωσε ημερίδα την Παρασκευή 12  Δεκεμβρίου 2014 στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα σεμιναρίων του Ινστιτούτου, με θέμα  "Καινοτόμες Τεχνολογίες Επιτόπιας Απορρύπανσης Εδαφών και Ταμιευτήρων Υπογείων Υδάτων: Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές".

Η Ημερίδα ήταν ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου "Αριστοποίηση των Ιδιοτήτων Νανορευστών για την Αποδοτική Επιτόπια Απορρύπανση Εδαφών" (Δράση ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ-ΓΓΕΤ). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

Εκδήλωση ενημέρωσης: «Ορίζοντας 2020»-Παρουσίαση των προκηρύξεων & απολογισμός της ελληνικής συμμετοχής στην πρώτη πρόσκληση της θεματικής προτεραιότητας του Horizon 2020 "Νανοτεχνολογίες, προηγμένα υλικά και παραγωγή, Βιοτεχνολογία", Πάτρα, 9/12/2014

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, με την υποστήριξη και συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας/ΓΓΕΤ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσαν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στην Πάτρα, εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα:

«Ορίζοντας 2020»
Παρουσίαση των προκηρύξεων & απολογισμός της ελληνικής συμμετοχής
στην πρώτη πρόσκληση της θεματικής προτεραιότητας του Horizon 2020
"Νανοτεχνολογίες, προηγμένα υλικά και παραγωγή, Βιοτεχνολογία".

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της ακαδημαϊκής/επιστημονικής κοινότητας, αλλά και αντιπροσώπων από τον χώρο της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, από Εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικούς Εκπροσώπους και Εμπειρογνώμονες σχετικά με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρονται για χρηματοδότηση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παρουσιάσεις από τους κάτωθι ομιλητές:

Καθ. Κώστας Γαλιώτης, Τμ. Χημικών Μηχανικών Παν. Πατρών και ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Εθνικός Εκπρόσωπος για τη θεματική προτεραιότητα "NMΒP" (Παρουσίαση)
Γεώργιος Καταλαγαριανάκης, Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (Directorate G: Industrial Technologies, Unit G2) (Παρουσίαση)
Δρ. Απόστολος Δημητριάδης, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα NMP, Ελληνικός Κόμβος του πανευρωπαϊκού δικτύου NMPTeAm (Παρουσίαση).

 

Ημερίδα με τίτλο "Ανάπτυξη νέας γενιάς πολυμερικών μεμβρανών με κάθετο εμβολισμό νανοσωλήνων άνθρακα για τον καθαρισμό υδατικών αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση του νερού", ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, 29/10/2014

Την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 στις 10.00-13.00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στην Πάτρα Ημερίδα με τίτλο: "Ανάπτυξη νέας γενιάς πολυμερικών μεμβρανών με κάθετο εμβολισμό νανοσωλήνων άνθρακα για τον καθαρισμό υδατικών αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση του νερού.

Η Ημερίδα αφενός μεν είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα με ενημέρωση στις βασικές αρχές και στην τεχνολογία αιχμής στο πεδίο των μεμβρανών καθαρισμού υδατικών λυμάτων, αφετέρου δε εστίασε στη διάδοση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν ειδικά στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου ΣΥΝ-620 ΜΕΚΚΑ.

 

Εορτασμός 30 χρόνων ΙΕΧΜΗ, 24/10/2014

Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) γιόρτασε στις 24 Οκτωβρίου 2014 τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. ICEHT StaffΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, οι Αναπληρωτές Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. Δ. Πολύζος (επισκέπτης μέλος ΔΕΠ ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), καθ. Ν. Καραμάνος (συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και καθ. Γ. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών (και από τους πρώτους υποτρόφους του Ινστιτούτου) καθ. Δ. Ματαράς, το ΔΣ του ΙΤΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό του καθ. Κ. Φωτάκη, καθώς και εργαζόμενοι, συνεργάτες και φίλοι του Ινστιτούτου από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

PapatheodorouΚεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώτος Διευθυντής του ΙΕΧΜΗ (τότε ονομαζόμενου ΕΙΧΗΜΥΘ) και Διακεκριμένο Μέλος του ΙΤΕ ομότ. καθ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, που παρουσίασε το ιστορικό της ίδρυσης και της εξέλιξης του Ινστιτούτου.

Στη συνέχεια, η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης παρουσίασε σε βίντεο με τίτλο "30 χρόνια Ινστιτούτου ... σε εικόνες" επιλεγμένες δραστηριότητες και επιτεύγματα του ΙΕΧΜΗ από το 1984 ως σήμερα.

BurganosΤέλος, ο Διευθυντής του ITE/ΙΕΧΜΗ, Δρ. Β. Μπουργανός, ανέλυσε την παρούσα κατάσταση και παρουσίασε τα ερευνητικά και αναπτυξιακά σχέδια, καθώς και τις προοπτικές του Ινστιτούτου. Αναφέρθηκε, επίσης, στους ιστορικούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο Πατρών, στη συνεισφορά του Ινστιτούτου στην κατάρτιση νέων επιστημόνων και την απασχόληση, αλλά και στη γενικότερη κοινωνική προσφορά και τη σταθερή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 

 

Διεθνές συνέδριο «Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation», στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, Αθήνα 9-11/4/2014

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Industrial Technologies 2014 - Smart Growth through Research and Innovation», στην Αθήνα, στο Μέγαρο-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, από τις 9 έως τις 11 Απριλίου 2014. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι η «έξυπνη» ανάπτυξη μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και οι προοπτικές που ανοίγονται στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο Ορίζοντας 2020. Κύριος άξονας του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πολυδιάστατων προοπτικών που παρουσιάζει η ανάπτυξη της Νανοεπιστήμης, της Νανοτεχνολογίας, των Υλικών και των Νέων Τεχνολογιών Παραγωγής (NMP), έχοντας θέσει ως στόχους την προώθηση νέων ιδεών και νέας έρευνας για καινοτόμα προϊόντα, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων και του βιομηχανικού κόσμου. Τέλος θα υπάρχει αναφορά στην Ευφυή Εξειδίκευση (Smart Specialization, RIS3) που αφορά ιδέες που ξεκινούν από τις περιφέρειες και οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής ώστε να γίνουν χρήσιμα προϊόντα.

Το συνέδριο συντονίζουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ερευνητής του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ και Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα Νανοτεχνολογίας, Υλικών και Διεργασιών Παραγωγής, Κωνσταντίνος Γαλιώτης, με αναπληρωτή πρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών Γεώργιο Χρυσολούρη. Φορέας υλοποίησης του Συνεδρίου είναι δύο χρηματοδοτικά προγράμματα (Coordination Support Actions): το IndustryTech2014 με συντονιστές το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και εταίρους το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και την Φινλαδική εταιρεία Spinverse και το INNO-PRO με συντονιστές το Πανεπιστήμιο Πάτρας/LMS και εταίρους από το χώρο της βιομηχανίας.

Ήδη η εκδήλωση συμμετοχής στο συνέδριο είναι μεγάλη και αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, κυρίως από Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κίνα κα. Οι ομιλητές είναι εξέχουσες προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις μεγάλες βιομηχανίες, τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα. Παράλληλα με το συνέδριο, θα διοργανωθούν στον ίδιο χώρο το Greek Showcase, το οποίο θα προβάλει την έρευνα και καινοτομία Ελληνικών εταιρειών και μία διεθνής έκθεση όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα από ερευνητικές κοινοπραξίες και επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.industrialtechnologies2014.eu

 

Προηγούμενα νέα

2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 |

 

 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
W3CHostmasterpassepartout
passepartout© Copyright 2007 ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English