Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Εγκαταστάσεις
youarehere2
 

Εγκαταστάσεις

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ βρίσκεται στο Ρίο, ένα προάστιο της πόλης της Πάτρας, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Διαθέτει δικό του κτίριο, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις πτέρυγες, συνολικού εμβαδού 6200 m2 σε μία έκταση περίπου 20000 m2. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε περιοχή που έχει εξαίσια θέα προς τον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο, καθώς και στη νέα και πασίγνωστη καλωδιωτή γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης». Βρίσκεται 2 km ΒΑ από το Πανεπιστήμιο Πατρών και πλησίον των εγκαταστάσεων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Το Ινστιτούτο έχει χρηματοδοτηθεί από ανταγωνιστικά περιφερειακά προγράμματα για την ανέγερση δύο νέων κτιρίων (ένα για συνεδριακές εκδηλώσεις και ένα για νέα ερευνητικά εργαστήρια).

Οι εργαστηριακές και λοιπές ερευνητικές εγκαταστάσεις του ΙΕΧΜΗ είναι υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης εμβέλειας. Ερευνητικές μονάδες όπως το ολοκληρωμένο σύστημα υψηλού κενού (XPS, UPS, AUGER, TDS, EELS, κλπ.), ο φασματογράφος τύπου micro-Raman, κλπ. είναι σπάνιες ή και μοναδικές στην Ελλάδα. Επιπλέον, το Ινστιτούτο απέκτησε πρόσφατα νέο εξοπλισμό, όπως κλιβάνους CVD για την παραγωγή γραφενίου και ένα νέο σύστημα AFM/Raman. Οι προσθήκες αυτές, σε συνδυασμό με τον πρόσφατα αγορασμένο εξοπλισμό για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κάνουν το Ινστιτούτο ένα σημαντικό Κέντρο Αριστείας Επιστημών Χημικού Μηχανικού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

 

Εσωτερική Δομή


 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
W3CHostmasterpassepartout
passepartout© Copyright 2007 ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English