Ημερομηνία: 15-10-2019, 00:00

Η 12η Επιστημονική Διημερίδα του ΙΤΕ διοργανώθηκε στο ΙΕΧΜΗ

CONFERENCES

Στιγμιότυπο από την εναρκτήρια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών, όπου διακρίνονται επίσημοι προσκεκλημένοι, στελέχη του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 12η Επιστημονική Διημερίδα του ΙΤΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) στην Πάτρα, στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Ν. Ταβερναράκης, Πρόεδρος ΙΤΕ και Νικ. Σταμπολίδης, Καθ. Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Tη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εορταστική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και είχε τη στήριξη του Δήμου Πατρέων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό απόλαυσε τον κεντρικό ομιλητή, Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Νικόλαο Σταμπολίδη και Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του από την ανασκαφή μέχρι το Μουσείο. Στη συνέχεια απονεμήθηκε το βραβείο έρευνας ΙΤΕ 2019, καθώς και βραβεία και διακρίσεις σε επιλεγμένα μέλη του Ιδρύματος.

Πάνω από 250 μέλη από όλη την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα των ινστιτούτων του ΙΤΕ, παρακολούθησαν τις εργασίες της Διημερίδας, όπου αντάλλαξαν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες μέσα από την ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας που διεξάγει το κάθε Ινστιτούτο ξεχωριστά. Το πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να το βρείτε εδώ.

(Περισσότερες πληροφορίες εδώ.)

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης παρουσιάζει τα επιτεύγματα του ΙΤΕ
Παρουσίαση του ΙΕΧΜΗ από τον Δ/ντή του κ. Βασίλειο Μπουργανό