Νέα

Κατηγορία: Γενικές Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος του China Innovation Alliance of the Graphene Industry, Dr. Yichun Li, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής

Ο Πρόεδρος του China Innovation Alliance of the Graphene Industry, Dr. Yichun Li, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής


Ο Πρόεδρος του China Innovation Alliance of the Graphene Industry (CGIA), Δρ. Yichun Li, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 συνοδευόμενος από την κα Ping Li, Αναπληρώτρια Πρόεδρο του CGIA, ο κ. Zhenpeng Hu, Γενικός Γραμματέας του CGIA, ο κ. Minyang Lu, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του CGIA, η κα Wenyang Yang, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του CGIA, ο Δρ Dan Xu, Αντιπρόεδρος Γενικός Διευθυντής του NGIC (National Graphene Innovation Center) και η κα Yue Wang του GIC. Ο Δρ. Yichun Li, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Δρ. Θεόφιλο Ιωαννίδη, ερευνητές και συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του γραφενίου και ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δραστηριότητες του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ. Η κινεζική αντιπροσωπεία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για το Κέντρο Γραφενίου ΙΤΕ, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την έρευνα του γραφένιου στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Θεόφιλος Ιωαννίδης παρουσίασε το προφίλ του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του CGIA παρουσίασε τις πρόσφατες δραστηριότητες της Κίνας στην έρευνα και τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας σχετικά με το γραφένιο, παρουσιάζοντας τα μεγάλα ερευνητικά τους επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Κώστας Γαλιώτης, επίτιμο μέλος του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και πρόεδρος του ΙΤΕ Graphene Center παρουσίασε τους στόχους του Κέντρου και τις δραστηριότητες της ερευνητικής του ομάδας. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Σπύρος Γιαννόπουλος, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου, παρουσίασε το έργο “Roll-to-Roll, laser-assisted graphene production for smart textiles and energy storage devices”, ο Δρ. Γεώργιος Βογιατζής, Διευθυντής Ερευνών ΙΤΕ/ICE- HT, παρουσίασε το έργο “Safe-by-Design, form science to regulation of multicomponent graphene-based nanomaterials: physicochemical characterization” και ο καθηγητής Στέλιος Κουρής, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου, παρουσίασε τις δραστηριότητές του σχετικά με “Nonlinear optical properties of Graphene & other 2D Nanomaterials”.

Ο Πρόεδρος του CGIA και τα μέλη της αποστολής, επισκέφθηκαν επίσης τα ερευνητικά εργαστήρια του Ινστιτούτου και εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την ποιότητα της έρευνας που διεξήχθη στο ΙΤΕ/ICE-HT.