Νέα

Κατηγορία: Διακρίσεις

Το βραβείο “Max Bredig Prize” στον Καθ. Γ. Παπαθεοδώρου


Το Τμήμα Φυσικής Ηλεκτροχημείας (Physical Electrochemistry Division) του Συλλόγου Ηλεκτροχημείας ΗΠΑ (Electrochemical Society) ανακοίνωσε επίσημα ότι το Βραβείο Max Bredig για Χημεία Τετηγμένων Αλάτων θα απονεμηθεί στον καθηγητή κ. Γιώργο Ν. Παπαθεοδώρου.

Ο λόγος για την απονομή του Βραβείου είναι: “Για μείζονες συνεισφορές στην κατανόηση της θερμοδυναμικής, της δομής και της φασματοσκοπίας τετηγμένων αλάτων μέσω μίας σταδιοδρομίας άνω των 30 ετών”.

Το Βραβείο Max Bredig δημιουργήθηκε το 1984 για να επιβραβεύει την ερευνητική αριστεία στην χημεία τετηγμένων αλάτων. Το Καταπίστευμα του Βραβείου Max Bredig (Max Bredig Award Fund) δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό με χορηγίες από τις εταιρείες ARCO Metals Company και Aluminum Corporation of America.

Το Βραβείο θα απονεμηθεί κατά το 13ο Διεθνές Συμπόσιο για Τετηγμένα άλατα στο πλαίσιο του 100ου Συνεδρίου του Συλλόγου Ηλεκτροχημείας ΗΠΑ, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, από 12 έως 17 Μαΐου 2002, κατά τη διάρκεια γεύματος το οποίο διοργανώνεται προς τιμήν του κ. Παπαθεοδώρου.

Ο καθηγητής κ. Γ. Ν. Παπαθεοδώρου (Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών) είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και διετέλεσε Διευθυντής κατά τα έτη διαπλάσεως του Ινστιτούτου, 1984-1999.