Νέα

Κατηγορία: Γενικές Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στο Patras Science Festival 2017

Συμμετοχή του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στο Patras Science Festival 2017


Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ συμμετείχε δυναμικά στις εκδηλώσεις του «Patras Science Festival», το οποίο διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (EAΠ) σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του ΕΑΠ. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα από 10 έως 13 Μαΐου και φιλοξενήθηκαν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης.

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ συμμετείχε στις εξής εκδηλώσεις:

  • Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 18:30 στο Θέατρο ACT, με ομιλητή τον Δρ. Γιάννη Παρθένιο με θέμα: Παίζοντας LEGO στον κόσμο της νανοτεχνολογίας (σε συνεργασία και με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών)
  • Παρασκευή 12 Μαΐου, 19:00 – 20:00, στο εναλλακτικό καφέ ΚοινΣΕπ Ένταξης ΓΕΦΥΡΕΣ, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: Ο ρόλος των υλικών στην κοινωνία του μέλλοντος. Σύγχρονα υλικά. Συμμετείχαν τα μέλη του ΙΕΧΜΗ:
  • Στέλιος Κουρής, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, και συνεργ. μέλος ΔΕΠ ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και ΣΕΠ στο ΕΑΠ: Oι συναρπαστικές ιδιότητες των πλέον πρόσφατων μορφών του άνθρακα και οι επιπτώσεις τους στην νανο-επιστήμη και νανο-τεχνολογία.
  • Θεόφιλος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ερευνών ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και ΣΕΠ στο ΕΑΠ: Νανοϋλικά και νέες τεχνολογίες στην ενέργεια.
  •  Σάββατο 13 Μαΐου, 19:00 στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ, με ομιλητή τον Δρ. Σπύρο Γιαννόπουλο, Διευθυντή Ερευνών ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, με θέμα: Τέχνη και τεχνολογία υάλου και αμόρφων υλικών από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης.