Νέα

Κατηγορία: Γενικές Ανακοινώσεις

Ο Αθανάσιος Νένες συμ-προήδρευσε στη Γενική Συνέλευση για το 2023 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU23)

Ο Αθανάσιος Νένες συμ-προήδρευσε στη Γενική Συνέλευση για το 2023 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU23)


Ο Αθανάσιος Νένες, Αντεπιστέλλων Ερευνητής του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Συντονιστικό Μέλος του Κέντρου για τη Μελέτη της Ποιότητας του Αέρα και της Κλιματικής Αλλαγής (C-STACC) και Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, EPFL, Ελβετία συμ-προήδρευσε στη Γενική Συνέλευση για το 2023 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU), EGU23, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και διαδικτυακά στις 23-28 Απριλίου 2023. Η Γενική Συνέλευση της EGU συγκεντρώνει επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε μια μεγάλη συνάντηση που καλύπτει όλους τους κλάδους σχετικά με τις γήινες, πλανητικές και διαστημικές επιστήμες. Το EGU23 είχε μεγάλη επιτυχία, καλωσόριζοντας 18.859 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες από περισσότερες από 100 χώρες, που παρουσίασαν περισσότερες από 16.500 ομιλίες σε 938 συνεδρίες.

Η τελετή των βραβείων και των μεταλλίων EGU 2023 άνοιξε με μια παράσταση μουσικής δωματίου από την καθηγήτρια Marion Holness στο βιολί (πρόεδρος του EGU Geochemistry, Minerology, Petrology & Volcanology Division και Καθηγήτρια Earth Sciences στο Πανεπιστήμιο του Cambridge) και ο καθηγητής Νένες στο πιάνο, που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Ο καθηγητής Νένες διετέλεσε επίσης πρόεδρος EGU Atmospheric Sciences Division την περίοδο 2019-2023 και τώρα υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος.

Σχετικά Άρθρα

Άρθρο στα ιστολόγια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών: GeoLog | GeoTalk: meet General Assembly decision makers, Maria-Helena Ramos and Athanasios Nenes.

Ερευνητικά Πεδία: