Νέα

Κατηγορία: Γενικές Ανακοινώσεις

Εορτασμός 30 χρόνων ΙΕΧΜΗ

Εορτασμός 30 χρόνων ΙΕΧΜΗ


Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) γιόρτασε στις 24 Οκτωβρίου 2014 τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, οι Αναπληρωτές Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. Δ. Πολύζος (επισκέπτης μέλος ΔΕΠ ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), καθ. Ν. Καραμάνος (συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και καθ. Γ. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών (και από τους πρώτους υποτρόφους του Ινστιτούτου) καθ. Δ. Ματαράς, το ΔΣ του ΙΤΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό του καθ. Κ. Φωτάκη, καθώς και εργαζόμενοι, συνεργάτες και φίλοι του Ινστιτούτου από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώτος Διευθυντής του ΙΕΧΜΗ (τότε ονομαζόμενου ΕΙΧΗΜΥΘ) και Διακεκριμένο Μέλος του ΙΤΕ ομότ. καθ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, που παρουσίασε το ιστορικό της ίδρυσης και της εξέλιξης του Ινστιτούτου.

Στη συνέχεια, η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης παρουσίασε σε βίντεο με τίτλο “30 χρόνια Ινστιτούτου … σε εικόνες” επιλεγμένες δραστηριότητες και επιτεύγματα του ΙΕΧΜΗ από το 1984 ως σήμερα.

Τέλος, ο Διευθυντής του ITE/ΙΕΧΜΗ, Δρ. Β. Μπουργανός, ανέλυσε την παρούσα κατάσταση και παρουσίασε τα ερευνητικά και αναπτυξιακά σχέδια, καθώς και τις προοπτικές του Ινστιτούτου. Αναφέρθηκε, επίσης, στους ιστορικούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο Πατρών, στη συνεισφορά του Ινστιτούτου στην κατάρτιση νέων επιστημόνων και την απασχόληση, αλλά και στη γενικότερη κοινωνική προσφορά και τη σταθερή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.