Νέα

Κατηγορία: Διακρίσεις

Συσκευή ψυχρού πλάσματος για απορρύπανση εδαφών & Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Συσκευή ψυχρού πλάσματος για απορρύπανση εδαφών & Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»


Η εργασία με τίτλο «Συσκευή ψυχρού πλάσματος για την ταχεία, αποτελεσματική και φθηνή απορρύπανση ισχυρά ρυπασμένων εδαφών» που πραγματοποιήθηκε από τους Χρ. Αγγελόπουλο (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Εκπρόσωπος Ερευνητικής Ομάδας), Π. Σβάρνα (Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστων, Παν/μιο Πατρών) και Χρ. Τσακίρογλου (Διευθυντής Ερευνών, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) προκρίθηκε μετά από γραπτή αξιολόγηση στη β’ φάση του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Eurobank.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Διαγωνισμού, για τις 20 καλύτερες υποψηφιότητες (έως 10 για την κατηγορία «εφαρμοσμένη έρευνα» – έως 10 για την κατηγορία «καινοτομία») που προκρίθηκαν στη β’ φάση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρόγραμμα προβολής τους στην ευρύτερη κοινωνία, το οποίο περιλαμβάνει παρουσιάσεις στην επιχειρηματική κοινότητα και πλάνο προώθησης στα ΜΜΕ, ενώ προβλέπεται και η έκδοση ειδικού λευκώματος, το οποίο θα διανεμηθεί σε ευρύ κύκλο αποδεκτών, κυρίως επιχειρηματιών.

Η διαδικασία τελικής κατάταξης των συμμετεχόντων θα συνεχιστεί με την προφορική αξιολόγηση σε ανοιχτή για το κοινό ειδική τελετή και θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη των νικητών και την απονομή των επάθλων σε ειδική τελετή.

Ερευνητικά Πεδία: