Νέα

Κατηγορία: Γενικές Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του ΙΕΧΜΗ στο 14o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής

Συμμετοχή του ΙΕΧΜΗ στο 14o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό 14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής, ΠΕΣΧΜ, το οποίο συνδιοργανώθηκε  από τα Τμήματα Χημικής Μηχανικής των Πανεπιστημίων του ΑΠΘ, Π. Πατρών, ΕΜΠ, Παν. Δυτικής Αττικής, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσού Κύπρου  και τα ερευνητικά ινστιτούτα ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ.  Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Μαΐου 2024, στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης.

Το ΠΕΣΧΜ αποτελεί σημείο αναφοράς για την επαγγελματική, επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα των Ελλήνων Χημικών Μηχανικών δίνοντας τους τη δυνατότητα να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και αποτελέσματα, να κάνουν νέες γνωριμίες και να εδραιώσουν νέες συνεργασίες. Το 1ο ΠΕΣΧΜ, πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 1997 στην Πάτρα και έκτοτε διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής συμμετείχε με 18 προφορικές και 5 αναρτημένες εργασίες.  Παράλληλα, ως αργυρός χορηγός του συνεδρίου, παρουσίασε σε δικό του εκθεσιακό περίπτερο τα ερευνητικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του ινστιτούτου.

Σε ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 14ο ΠΕΣΧΜ, την Τετάρτη 29 Μαΐου, απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του ΙΕΧΜΗ, Δρ. Θεόφιλο Ιωαννίδη, το Βραβείο «Στρατής Σωτήρχος 2024» στον Καθηγητή  Ryan P. Lively (Thomas C. DeLoach Jr. Endowed Professor, School of Chemical and Biomolecular Engineering, Georgia Institute of Technology, USA).

Το «Βραβείο Στρατής Σωτήρχος», δημιουργήθηκε το 2005 από το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους διαπρεπέστερους ερευνητές του Καθηγητή Στρατή Σωτήρχου. Η απονομή του βραβείου πραγματοποιείται στη διάρκεια του «Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής», στο οποίο ο βραβευόμενος καλείται να παρουσιάσει την τιμητική Διάλεξη “Stratis V. Sotirchos Lecture”.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ