Ημερομηνία: 16-03-2023, 09:00

Συμμετοχή του ΙΕΧΜΗ στη διημερίδα «Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0», 16-17 Μαρτίου 2023

OTHER EVENTS

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τμήμα Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, μαζί με το «Δίκτυο Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας Πανεπιστημίων Πατρών & Πελοποννήσου» και το έργο «METON – Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών» σε συνδιοργάνωση με το «Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds» της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος διοργάνωσαν τη Διημερίδα με τίτλο «Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0» στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης (Regional Growth Conference), στις 16-17 Μαρτίου 2023, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον, διοργανώθηκε μια διήμερη εκδήλωση, συγκεκριμένα, το «Bootcamp Match & Develop a Startup Patras 4.0», για ερευνητικές ομάδες και startups.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση των εκμεταλλεύσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων και η σύνδεση της έρευνας με επενδυτικά ιδρύματα.

Οι πρωτοβουλίες του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στον τομέα της καινοτομίας παρουσιάστηκαν σε ειδική συνεδρία αφιερωμένη στα «Δίκτυα Μεταφοράς Τεχνολογίας σε Ερευνητικά Κέντρα και Δομές Υποστήριξης Καινοτομίας Πρώιμου Σταδίου» την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Το Ινστιτούτο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου, Δρ. Θ. Ιωαννίδη. Ο Διευθυντής του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ , Δρ. Β. Μπουργανός, με την ιδιότητα του και ως Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προσθετικής Κατασκευής – ΕΚΕΠΕΚ Α.Ε., συμμετείχε στην ημερίδα «Digital Innovation Hubs and Centres of Excellence» την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Συνολικά 17 ερευνητικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις συμμετείχαν στην εκδήλωση «Bootcamp Match & Develop a Startup Patras 4.0», συμπεριλαμβανομένων δύο ερευνητικών ομάδων από το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.

Οι μεταδιδακτορικοί ερευνητές, Δρ. Ζ. Λαδά και Δρ. Γ. Μαθιουδάκης, από την ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Γ. Βογιατζή (Διευθυντή Ερευνών ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), παρουσίασαν την ιδέα τους για την «Έξυπνη Συσκευασία Τροφίμων».

Επίσης, ο Δρ. Θεόφιλος Ιωαννίδης (Διευθυντής Ερευνών ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) σε συνεργασία με τον Δρ. Βασίλειο Δρακόπουλο (Διευθυντή Εφαρμογών ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και τον μεταδιδακτορικό συνεργάτη, Δρ. Δ. Βρούλια, παρουσίασαν την ιδέα τους. για τις «Μεμβράνες Αφύγρανσης Αέρα».

Οι δύο αυτές ιδέες μοιράστηκαν το 1ο βραβείο και προκρίθηκαν στη 2η φάση του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που θα διοργανώσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds στο τέλος της χρονιάς.