Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
passepartoutΙνστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής English versionpassepartout
passepartout
bg_inside_main_left
passepartout
bg_LeftMenuTop_big
bg_LeftMenuBottom_bigpassepartout
passepartout
ArrowRightRed
Βρίσκεστε εδώ: ΙΕΧΜΗ > Νέα-Εκδηλώσεις > 2018
youarehere2
 

2018


Κατάθεση αίτησης διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Ερευνητές του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Δρ. Ι. Παρθένιος, Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας και Καθ. Κ. Παπαγγελής, Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ) σε συνεργασία με την εταιρία BIC Violex A.E., θυγατρική της BIC (www.bicworld.com), ανέπτυξαν μια νέα λειτουργική επίστρωση που αποτελείται από "PTFE" με εγκλείσματα γραφενίου. Η επίστρωση αυτή χαρακτηρίζεται από δραστικά βελτιωμένη λιπαντική ικανότητα. Η νέα λειτουργική επίστρωση εφαρμοζόμενη στις ξυριστικές λεπίδες της BIC θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραγωγή ενός σημαντικά βελτιωμένου προϊόντος. Η αίτηση ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ και αποτελεί τον καρπό επιτυχημένης βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ βιομηχανίας και ερευνητικού φορέα της χώρας μας.

 

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στο 7o Forum Ενέργειας, Πάτρα, 16-17/03/2018

Το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ συμμετείχε στην εκδήλωση 7o Forum Ενέργειας, που διοργανώθηκε από τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Αστήρ, 16-17 Μαρτίου 2018 με ομιλία του Δρ. Στέλιου Νεοφυτίδη σε θέματα ενέργειας, στη δίωρη συνεδρίαση που διοργανώθηκε από το ΤΕΕ και τον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου, 10:00-12:00, στην Αίθουσα ΙΙ και είχε ως θέμα: «Μεθοδολογίες εξοικονόμησης Ενέργειας ως αναγκαία αναπτυξιακή επιλογή».

 

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στις 6 Φεβρουαρίου 2018

O Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Κώστας Φωτάκης, μαζί με στελέχη του Υπουργείου, επισκέφθηκε τους χώρους του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, 5-6 Φεβρουαρίου και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο Υπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο στις 5/2/18 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη διεθνή εμβέλεια και απήχηση των δραστηριοτήτων και επιδόσεων του Ινστιτούτου.

Επίσκεψη καθ. ΦωτάκηΚατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ινστιτούτο την 6/2/18, ο κος Φωτάκης ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και στη συνέχεια παρακολούθησε από τον Διευθυντή του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Β. Μπουργανό, την παρουσίαση των επιτευγμάτων του ΙΕΧΜΗ, του σχεδιασμού του για το μέλλον και των κυριότερων θεμάτων που το απασχολούν. Ο Υπουργός με τη σειρά του αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο, καθώς και στις επιμέρους δράσεις και τα καινοτόμα προγράμματα που έχει προκηρύξει το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

 

 
bg_inside_main_right
passepartout
main_bottom2
passepartout  
passepartoutΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Τ.Θ. 1414, 26504 Πάτρα
passepartoutΤηλ.: 2610.965.300 E-mail: info@iceht.forth.gr
passepartout
ΕΣΠΑpassepartout
passepartout© Copyright ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, All rights reserved.

passepartoutΕπικοινωνία | Τηλεφωνικός Κατάλογος | Σύνδεσμοι | English


Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα